»Pokrenimo znanje« je prvi međunarodni nagradni natječaj koncerna Kolektor

24.01.2013

Međunarodni i svjetski poznati koncern Kolektor iz Idrije, u sklopu proslave svoje jubilarne 50. obljetnice djelovanja (službeni početak 13. 01. 1963.), kao »generator ideja i inovacija«, u 2013. godini po prvi put objavljuje međunarodni nagradni natječaj za diplomirane studente širom svijeta. Osnovna svrha natječaja je poticanje istraživačkog rada studenata te nagrađivanje njihovih završnih zadataka, tj. inovativnih rješenja iz područja automobila budućnosti, samodostatnih zgrada budućnosti te opskrbe energijom budućnosti. »Pokrenimo znanje« podudara se s vizijom Kolektora o generiranju znanja i uključivanju mladih u traženje rješenja budućnosti.

»U koncernu Kolektor već godinama planski ulažemo u inovativnost te je istovremeno  potičemo. Naime, svjesni smo da upravo svaka svježa ideja može biti temelj za napredak. Realizacija ključnih ideja nam omogućuje da kao Kolektor ostanemo korak ispred konkurencije, stoga je sasvim jasno da smo se na prekretnici dugoj pola stoljeća odlučili izvesti međunarodni natječaj Pokrenimo znanje za diplomirane studente tehničkih smjerova širom svijeta«, izjavio je prilikom proslave 50. obljetnice djelovanja koncerna i otvorenja natječaja Stojan Petrič, predsjednik koncerna Kolektor.   

Natječaj »Pokrenimo znanje« prvi je međunarodni nagradni natječaj Kolektora, na koji se mogu sa stručnim završnim radovima prijaviti diplomirani studenti tehničkih smjerova s već obavljenim obvezama za sticanje 7. stupnja obrazovanja, prije svega u državama poput Bosne i Hercegovine, Njemačke, Republike Koreje i Slovenije, dakle na tržištima gdje već godinama uspješno djeluju brojna društva Kolektora. Unatoč činjenici da je, kao što smo već naveli, natječaj prije svega namijenjen spomenutim tržištima i fakultetima, na njega se mogu prijaviti svi diplomirani studenti koji ispunjavaju uvjete natječaja. Diplomirani studenti i studenti sveučilišta mogu putem internetske stranice natječaja od 13. siječnja 2013. prijaviti svoje završne radove (odnosno temu zaključnog rada). Više o natječaju na www.poganjajmoznanje.com, odnosno www.drivingtheknowledge.com.

Podnesene prijave i radove pregledat će i ocijeniti međunarodna akademska i stručna komisija koju vodi Radovan Bolko, glavni izvršni direktor koncerna Kolektor. Komisija će nagraditi svega 3 najbolje prijave (u svakoj od ponuđenih tema po jednu). One će, uz novčane nagrade u iznosu od 1000 eura bruto, odnosno 1500 eura bruto (pobjednik), primiti priznanja za suradnju i dostignuće koji će poslužiti kao preporuka prilikom daljnjeg traženja zaposlenja, a istovremeno će pokriti i troškove posjeta Slovenije, gdje će se u prosincu 2013. održati službena dodjela nagrada.

Međunarodni stručni natječaj ne predstavlja prvi oblik suradnje koncerna Kolektor s mladim stručnjacima. Radi se o jednom od mnogih, već sprovedenih oblika suradnje. Kadrovske stipendije, obavljanje prakse, međunarodne ekskurzije, seminari i razgledavanje proizvodnje te rada u poduzeću predstavljaju samo neke od akcija pomoću kojih Kolektor redovito ulaže u nove, mlade stručnjake, kao i u daljnji razvoj zaposlenih u poduzeću. 

Kolektor, sa sjedištem u Idriji, izrastao je u 50 godina svojeg djelovanja u priznat i uspješan međunarodni koncern koji je iz dana u dan sve više svjestan veličine i opsega značenja ulaganja u znanje i razvoj, u svježe ideje i mlade, potencijalne stručnjake. Kao takav gradi okoliš u kojem se potiče kreativnost i razvoj inovativnih ideja. Ideje uspješno ostvaruje te ih usmjerava u ključne segmente djelovanja vlastite organizacije i u nadgradnju rješenja za mušterije, a najnaprednija rješenja aktivno uvodi i u struku.

#   #   #

Za dodatne informacije o natječaju možete kontaktirati Poloncu Pagon, vođu natječaja, i to putem e-maila polonca.pagon@kolektor.com ili na telefonski broj + 386 (0)5 3750 100.

#   #   #

Koncern Kolektor ima tradiciju visoko specijalizirane industrijske proizvodnje. Na putu dugom pola stoljeća Kolektor se razvio u globalno društvo sa sjedištem u Sloveniji te široko rasprostranjenom mrežom poduzeća i podružnica u Europi, Americi i Aziji. Strateški položaj sjedišta u središtu Europe te globalna tržišna i proizvodna prisutnost na svim značajnijim svjetskim tržištima omogućuju Kolektoru djelotvorno upravljanje potrebama tržišta i optimalna poslovna rješenja. Razvojni i tehnološko napredni procesi potvrđuju njegove napore pomoću kojih zadovoljava želje mušterija s neposrednim i odgovornim poslovnim rješenjima. Koncern Kolektor na strateškim svjetskim tržištima povezuje gotovo 30 poduzeća i ukupno više od tri tisuće zaposlenika.

Nazaj | Arhiv